Koiranpuron suuri Koirametsä on kahdeksan hehtaarin metsäalue Joensuun Louhiojalla, ja aitausta kiertää koko matkalta 1,5-1,8 metrin korkuinen aita. Alue mahdollistaa koirille vapaan ja turvallisen liikkumisen ja omistajalle rennon kävelyretken. Koiranpuron aitaus varataan nettiajanvarauksen kautta omaan yksityiseen käyttöön, eli kukaan ulkopuolinen ei ulkoile aitauksessa samaan aikaan. 

 

Alueen käyttö ja alueella kulkeminen on käyttäjän omalla vastuulla. 

 

Mikäli olet tulossa käymään meillä ensimmäistä kertaa, tutustuthan huolellisesti ohjeisiin!

 

Huomioithan, että Koirametsän alue on suuri, ja sekä aitaus että ympäristö aitoa metsää. Aita estää isohkojen metsäneläinten pääsyn sisälle, mutta se ei välttämättä estä pienempien metsäneläinten liikkumista.

 

Miksi lähtisit ulkoilulle Koirametsään?

Koirametsä tarjoaa koiranomistajille mahdollisuuden ulkoiluttaa koiraansa vapaana ja turvallisesti. Kaikille koirille ei vapaana ulkoileminen ole yleensä mahdollista, sillä koira saattaa olla liian kiinnostunut ympäristön muista ärsykkeistä. Julkiset koirapuistot taas ovat usein riskialttiita paikkoja, sillä ne ovat avoinna kaikille, ja vieraiden koirien välillä voi joskus tulla eripuraa. Koirametsän aidatun alueen sisäpuolella ei varaamallasi ulkoiluvuorolla ulkoile kukaan ulkopuolinen.

 

Laki myös määrää koirat pidettäväksi kiinni 1.3.–19.8. välisenä aikana.

Aidattu Koirametsä antaa koirille tilaisuuden ulkoilla koiramaisesti myös tänä aikana.

Vapaa liikunta lisää koiran hyvinvointia rutkasti, ja mitä enemmän koira saa liikuntaa ja virikkeellistä puuhaa, sitä vähemmälle se jättää epätoivotun tekemisen.

Koirametsässä voi spurttailla vapaasti

Koirametsässä koirasi voi vapaasti juoksennella, tonkia ja nuuhkutella. Koirametsässä et tarvitse hihnaa, vaan voit laskea koirasi vapaasti menemään. Tutkittavia polkuja ja reittejä riittää pidemmäksikin aikaa. Koirat nauttivat vapaudesta, joka on niiden hyvinvoinnin avain. Metsä taas tarjoaa koirille mielekästä tekemistä loputtomiin. 

 

Koirametsä on kahdeksan hehtaarin kokoinen aidattu alue, jossa vaihteleva maasto takaa mielenkiintoiset puitteet lenkkeilylle. Alueen alkupäästä löytyy virtaava Matopuro, jossa on etenkin lämpimillä keleillä hyvä ottaa alku- ja loppuvilvoittelut. Hieman alueen ulkopuolelta löytyy myös suurempi Loiranpuro, joka on kuitenkin turvallisuussyistä jätetty aitojen ulkopuolelle. Puron viereltä löytyy kuitenkin kulkuportti, josta pääsee halutessaan tutkimaan puroa.

Alueelta löytyy myös hämyistä kuusikkoa, joiden oksien alla on jännittäviä piiloja, pehmeää mäntykangasta sekä tiheää taimikkoa seikkailunhaluisille hurjapäille. Lisäksi metsästä löytyy pomppukiviä ja puunrunkoja, joilla harjoitella tasapainoa. Metsän halki kulkee myös metsäautotie.