Koiranpuron ohjeet ja hinnasto

Nettiajanvaraus

AJO-OHJEET

Navigaattoriin kannattaa syöttää osoitteeksi LOIRANTIE, ja jatkaa siitä ohjeiden mukaisesti. 

 

Joensuuntietä Louhiojalle saavuttaessa käännytään Riutantielle. Riutantietä ajetaan 650 metriä, kunnes Y-risteyksessä erkanevat Riutantie ja Mustavaarantie. Käänny oikealle Mustavaarantielle. Mustavaarantietä ajetaan pari sataa metriä, kunnes käännytään oikealle Loirantielle. Loirantietä ajetaan yksi kilometri, minkä jälkeen yleinen tie päättyy (oikealle kaartuu viimeisen talon pihatie), älä käänny oikealle, vaan jatka suoraan vielä pari sataa metriä, kunnes Koirametsän sisäänkäynti näkyy vasemmalla puolella.

 

HUOM! Kolin suunnasta tulevien ei kannata ajaa koirametsään Ruohosuontien puolelta! Ruohosuontien puoleinen osuus Loirantiestä ei ole millään tavalla kunnossapidetty, eikä henkilöautolla kovin ajokelpoinen. Jostain syystä navigaattori silti opastaa joskus sitä kautta...

 

Mikäli taas saavut Mustavaarantietä Lieksasta päin, älä käänny Loiranpurontielle, vaan jatka siitä ohi vielä parisen kilometriä Loirantielle saakka. 

 

 

OHJEET

Tutustuthan ohjeisiin ennen Koiranpurolla vierailua.

 

Tulethan käymään vain terveen koiran kanssa. Rokotukset on oltava voimassa kennelliiton sääntöjen mukaisesti. Ethän vieraile juoksuisen nartun kanssa, jotta kaikilla koirilla olisi mahdollisuus nauttia stressittömästä ja leppoisasta ulkoilusta.

 

Kerääthän alueelta oman koiran kakat sekä roskat. Alue on iso ja välimatkat pitkiä, joten olemme todenneet helpoimmaksi, että jokainen kerää jätökset kakkapusseihin. Portilla sekä polkujen varsilla on roskiksia. Kaikkia jätöksiä ei varmastikaan voi isolla alueella jäljittää (saatikka koiran perässä välttämättä pysyä), mutta tehdään silti parhaamme alueen siisteyden eteen.

 

Koirametsän alueella on jonkin verran vesipaikkoja, kuten sisäänkäynnillä oleva Matopuro sekä aitojen ulkopuolelle jäävä Loiranpuro. Koiran saa antaa juoda ja vilvoitella näissä vapaasti. Etenkin hellejaksojen jälkeen maasto on kuitenkin sen verran kuivahtanut, että omaa vettä sekä mahdollisesti vesiastia kannattaa ottaa mukaan. 

 

Ethän tupakoi Koirametsässä! Jokainen vierailija on käymässä toisen ihmisen mailla, ja on ikävää löytää tupakantumppeja metsätieltä - ne eivät koskaan maadu!

 

KOTALAAVU

Koiranpuron kotalaavu nuotigrilleineen on nyt käytössä. Laavun käytöstä ei peritä erillistä maksua, mutta mikäli laavua haluaa käyttää tulentekoon, tulisi varaus tehdä vähintään 1,5 tunnille. Tämä ihan jo siitäkin syystä, että makkaranpaistoon ja muiden evästen tekoon on riittämiin aikaa, ja nuotio ehtisi ennen poistumista sammua. Mikäli nuotio ei kuitenkaan ole täysin sammunut ja aikasi loppuu, jätä se sammumaan itsekseen, äläkä käytä sammuttamiseen vettä. Näin ei seuraavalla käyttäjällä ole hankaluuksia saada tulta syttymään. Polttopuut ja sytykkeet löytyvät laavun läheisyydestä, kuten myös puucee. Laavulla on myös makkaratikkuja, grilliritilä ja pannu nuotiokahveja varten.  

 

HINNASTO

Koirarajoitukset varauksiin on poistettu. Hinta on siis sama koiramäärästä riippumatta. 

  • Irtovuorot 1 tunti                            28,00 € / 1 tunti
  • Irtovuorot 1,5 tuntia                        40,00 € / 2 tuntia
  • Irtovuorot 2 tuntia                           48,00 € / 2 tuntia
  • Irtovuorot 3 tuntia                           66,00 € / 3 tuntia
  • 5 tunnin sarjakortti (voimassa 3kk)      120,00€
  • 10 tunnin sarjakortti (voimassa 6kk)    200,00€

SAAPUMINEN JA POISTUMINEN

Varaamallesi vuorolle kuuluu myös 30 minuutin tauko ennen seuraavaa vuoroa. Saavuthan alueelle enintään 5 minuuttia ennen oman vuorosi alkamista. Poistu oman vuorosi jälkeen alueelta 10 minuutin sisällä. Pystymme näin turvaamaan jokaiselle rauhallisen ja stressittömän kokemuksen. Tie alueelle on kapea, joten näin takaamme myös jokaiselle avoimen reitin poistua.

 

Alueelle ajetaan hiekkatietä pitkin. Otathan huomioon muut tielläliikkujat sekä mahdolliset kuopat. Koirametsän portista voi ajaa autolla sisään, joten koirat on helppo päästää kyydistä suoraan vapaaksi. Myös aitauksen sisällä olevaa tietä saa ajaa, mutta etenkin matalapohjaisilla autoilla kannattaa varoa tien kiviä ja monttuja. Tien varrella on muutama paikka, jossa auton saa käännettyä lähtöä varten. 

 

Portissa on koodilla varustettu avainpiilo, josta löydät portin avaimen. Saat oman sisäänpääsykoodin sähköpostilla viimeistään 6 tuntia ennen varaustasi. Muistathan laittaa avaimen takaisin avainpiiloon käytön jälkeen. Olethan tarkkana, että portti on visusti kiinni oleskellessasi alueella ja että suljet portit myös lähtiessäsi. Koiran on oltava kytkettynä aina, kun kuljet aitauksen ulkopuolella.

 

Pyri portille hyvissä ajoin ennen vuorosi päättymistä. Jos koirasi on vaikeasti kiinniotettava, varaa tarpeeksi aikaa sen kytkemiseen. Jos olet vaarassa myöhästyä poistumisesta, soita meille hyvissä ajoin, niin voimme auttaa ja ilmoittaa seuraavalle varaajalle.

VARAUSOHJEET

Vuorot varataan ja maksetaan verkkokaupassa Visman palvelussa. Varattuasi vuoron saat heti sähköpostiisi vahvistusviestin. Huom! Varausnumero ei ole avainkoodi. Saat avainkoodin myöhemmin sähköpostiisi erillisessä viestissä. Avainkoodi saattaa joskus sujahtaa roskapostikansioon, joten kannattaa kurkata aina myös sieltä. Jos et ole saanut vahvistusviestiä, ei varaus todennäköisesti ole tullu läpi. Olethan silloin yhteydessä info@koiranpuro.fi

 

Varauksen voi peruuttaa varausvahvistuksen linkistä. Vuoro voidaan myös siirtää veloituksetta. Jos haluat siirtää vuoron, peru se ensin varausvahvistuksen linkistä, ja ota sitten meihin yhteyttä ja kerro, mihin ajankohtaan haluaisit uuden vuoron. Katsothan peruutusehdot sivulta Koirametsä kohdasta varausohjeet.

 

TURVALLISUUS KOIRANPUROLLA

Koiranpuron alueita kiertävät 1,6–1,8 metriä korkeat aidat. Aidan alareunoja on vahvistettu sieltä täältä kivillä ja puunrungoilla, minkä lisäksi aitaverkkoa on paikoin vedetty pienen matkaa maata pitkin. Asiakkaan omalle vastuulle jää harkita, onko aita riittävä pidättelemään omaa koiraa. Innokkaimmat kaivurit eivät välttämättä pysy aidoissa, sillä alahelmoja ei ole kaivettu maahan sisään, ja mikäli koirasi on kykenevä hyppäämään/kiipeämään korkeankin aidan yli, ei ulkoilu Koiranpurolla välttämättä ole 100 % turvallista.

 

Koiranpuron aitojen kunto tarkistetaan säännöllisesti, mutta käyttäjän vastuulla on silti tarkistaa, että aita on edelleen kunnossa. Haluamme pitää Koirametsästä huolta, joten ilmoitathan mahdollisista puutteista meille. Huoltotoimet suoritetaan aina Koirametsän ollessa tyhjä, ellei toisin sovita.

 

Jokainen ulkoilee Koiranpuron aitauksissa omalla vastuullaan. Koiranpuro ei ota vastuuta omistajille tai koirille sattuneista mahdollisista tapaturmista. Vaikka pahimmat vaaranpaikat pyritään poistamaan, on metsässä koloja, kuoppia, kiviä, keppejä ja raivattuja puita aitaustöiden jäljiltä. Alue on aitoa, raakaa ja paikoin hyvinkin tiheää metsää. Mikäli koirasi ei ole tottunut liikkumaan vapaana luonnossa, aloittakaa rauhallisesti. Muista myös itse pukeutua asianmukaisesti. Kesäaikaan alueella on hyttysiä ja paarmoja, joten kannattaa muistaa suojautua myös niitä ajatellen.

 

Huomioithan, että Koirametsän alue on suuri, ja sekä aitaus että ympäristö aitoa metsää. Aita estää isohkojen metsäneläinten pääsyn sisälle, mutta se ei välttämättä estä pienempien metsäneläinten liikkumista. Vaikka aluetta ja aitoja on käyty, ja tullaan käymään, jatkuvasti tarkasti läpi, voi 8 hehtaarin alueella silti mahdollisesti liikkua pieniä metsäneläimiä.

 

Ongelmatilanteissa soita 040 752 7709/Essi tai 040 744 9530/Matti. Olemme paikalla mahdollisuuksien mukaan, mutta koska Koiranpuro on aina auki, se toimii itsepalveluperiaatteella.